W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, Monedo wykorzystuje pliki cookies. Odbywa się to zgodnie z naszą polityce prywatności. Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz ustawić w Twojej przeglądarce.
×

Polityka prywatności

Administratorem Twoich danych osobowych ("Dane Osobowe") jest Kreditech Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Prostej 32, 00-838 Warszawa, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy, pod numerem KRS 0000429058, NIP: 5252534005, kapitał zakładowy: 200.000 zł. (dalej: "Kreditech").

Monedo jest marką należąca do Kreditech. Kreditech podjął wszelkie niezbędne starania, aby zapewnić bezpieczeństwo Danych Osobowych i bezpieczeństwo użytkowników strony www.monedo.pl/now/ ("Monedo Now").

Wszystkie dane wprowadzone za pośrednictwem strony Monedo Now są chronione technologią szyfrowania SSL (Secure Socket Layer). Chronimy prywatność użytkowników naszej strony internetowej w rozumieniu Ustawy o ochronie danych osobowych z 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U. z 2015 r., poz. 2135). Stosujemy zaawansowane technologicznie i metodologicznie środki w celu zagwarantowania najwyższego bezpieczeństwa danych użytkowników Monedo Now.

Jeżeli chcesz usunąć swoje dane z systemu Monedo Now wystarczy, że napiszesz maila: [email protected]  lub skontaktujesz się z nami telefonicznie: 0 12 881 12 09.


Kreditech może dokonywać zmian w przepisach dotyczących polityki prywatności. Informacje o takich zmianach będą widocznie poprzez umieszczenie zaktualizowanej wersji na stronie zawierającej najnowsze warunki dotyczące polityki prywatności.

1. Automatyczne zbieranie danych, reklamy i inne pliki Cookie

Możesz znaleźć więcej informacji w naszej polityce cookie

2. Twoje Dane Osobowe

Aby ubiegać się o pożyczkę trzeba zarejestrować się na Monedo. Podczas rejestracji prosimy o udostępnienie nam następujących danych:

  • imię i nazwisko,
  • numer PESEL,
  • numer dowodu tożsamości,
  • osobisty numer identyfikacji podatkowej (NIP),
  • adres zameldowania,
  • adres do korespondencji (jeśli inny niż adres zameldowania),
  • e-mail,
  • numer telefonu,
  • wysokość i źródła wszystkich dochodów,
  • okres zatrudnienia,
  • miejsce pracy i zawód,
  • całkowita miesięczna stawka ratalna innych kredytów/pożyczek spłacanych przez kredytobiorcę,
  • adres i dane kontaktowe pracodawcy,
  • nazwa banku,
  • numer rachunku bankowego kredytobiorcy (IBAN),
  • data utworzenia rachunku,
  • saldo,
  • waluta w jakiej prowadzony jest rachunek,
  • transakcje na rachunku bankowym za okres nie dłuższy niż 12 miesięcy,
  • stan cywilny i potomstwo na utrzymaniu.

3. Zbieranie danych w celu zawarcia umowy o pożyczkę

Ponadto, zgodnie z artykułem 24 Ustawy z dnia 9 kwietnia 2010 r. o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych (Dz. U. z 2010 r. Nr 81, poz. 530) poprosimy Cię o udzielenie Kreditech upoważnienia na wystąpienie z wnioskiem o ujawnienie informacji gospodarczych o Tobie do następujących podmiotów:

  • InfoMonitor Biuro Informacji Gospodarczej, z siedzibą w Warszawie przy ul. Zygmunta Modzelewskiego 77,
  • Biuro Informacji Gospodarczej ERIF SA z siedzibą w Warszawie przy Placu Bankowym 2,
  • Krajowy Rejestr Długów Biuro Informacji Gospodarczej z siedzibą we Wrocławiu przy ul. Armii Ludowej 21.

Dodatkowo Kreditech może przekazać informacje gospodarcze o Twoich zobowiązaniach do Biura Informacji Kredytowej.

Na stronie Monedo Now mogą być umieszczone dodatkowe ankiety pytające użytkownika o zdanie na temat usług oferowanych przez Kreditech. Ich wypełnienie jest dobrowolne.

Informujemy, że Kreditech łącząc rachunek bankowy użytkownika z Kontomatik potwierdzi, że numer rachunku bankowego użytkownika jest prawidłowy i uzyska również dostęp do informacji o posiadaczu rachunku bankowego w celu potwierdzenia tożsamości użytkownika (poprzez zweryfikowanie imienia, nazwiska, adresu, adresu email, numeru PESEL, numeru dowodu osobistego, telefonu) i informacji o aktualnym saldzie oraz transakcjach z ostatnich 12 miesięcy.

4. W jakim celu Twoje dane są przetwarzane

Kreditech może przetwarzać Dane Osobowe w następujących celach:

  • Aby zarządzać utrzymaniem, tworzeniem, kontrolą oraz świadczeniem usług oferowanych przez witrynę internetową; w szczególności, między innymi (i) zarządzać wnioskami o pożyczkę, (ii) podejmować decyzje o udzielaniu pożyczek, (iii) aktualizować informacje na temat pożyczek, (iv) zarządzać lub odzyskiwać zaległe zadłużenie, oraz (v) udzielać odpowiedzi na zapytania, wnioski i reklamacje składne przez Użytkownika,
  • Aby na bieżąco informować o kwestiach związanych z naszymi usługami,
  • Aby zapewnić dokładnie takie usługi, których potrzebujesz,
  • Aby wywiązać się z zawartej umowy,
  • Aby umożliwić Ci zarejestrowanie się w systemie Monedo Now
  • Abyś mógł zalogować się na swoje konto (np. do naszego serwisu, gdzie Klient ma możliwość ubiegania się o kredyt/pożyczkę),
  • W celu tworzenia wewnętrznych raportów i analizowania danych,
  • Aby potwierdzić Twoją tożsamość,
  • Aby potwierdzić Twoją zdolność kredytową,
  • Aby prowadzić Twój osobisty profil,
  • Abyś mógł zarządzać swoim kontem,
  • Aby odpowiedzieć na ewentualne pytania,
  • Aby skontaktować się w nagłych wypadkach lub w związku ze świadczoną usługą,
  • Aby zapewnić Ci informacje na temat usług i produktów oferowanych przez Kreditech,
  • W celu tworzenia spersonalizowanych danych statystycznych,
  • W celu identyfikacji, zapobiegania oraz wykrywania oszustw i przypadków prania brudnych pieniędzy oraz w celu ich zwalczania,
  • W celu przekazywania danych w przypadku naruszenia prawa, na wniosek Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych, lub innych uprawnionych organów państwowych.

5. W jakich przypadkach i na jakiej podstawie Kreditech Polska Sp. z o.o. może przekazać Dane Osobowe osobom trzecim?

Kreditech jest uprawniony do przekazania Danych Osobowych osobom trzecim w celu ich przetwarzania, w szczególności firmom prawniczym reprezentującym Kreditech na ścieżce sądowych postępowań egzekucyjnych, biurom rachunkowym świadczącym usługi na rzecz Kreditech.

Ponadto, Kreditech może ujawnić Dane Osobowe odbiorcom danych wymienionym w punkcie 8 niniejszej Polityki Prywatności, na warunkach określonych w Ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2015 r., poz. 2135).

Zgodnie z ustawą z dnia 9 czerwca 2010 o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych (Dz. U. z 2014 r., poz. 1015) oraz na podstawie umowy kredytowej, Kreditech jest upoważniony do udzielania informacji na temat wpisania wszystkich zobowiązań finansowych klienta wobec Kreditech z tytułu umowy kredytowej/pożyczki, do Rejestru Dłużników ERIF BIG SA z siedzibą w Warszawie, Plac Bankowy 2, i BIG InfoMonitor SA w Warszawie, ul. Zygmunta Modzelewskiego 77, zgodnie z przepisami wspomnianej Ustawy.

6. Jak mogę dokonać zmian moich Danych Osobowych oraz w jaki sposób Kreditech może się ze mną skontaktować?

W każdej chwili możesz zmienić lub zażądać usunięcia swoich Danych Osobowych zapisanych w systemach Kreditech. Możesz także wycofać swoją zgodę na przetwarzanie Danych Osobowych. W tym celu należy wysłać e-mail na adres: [email protected]

Kreditech może skontaktować się z Tobą za pośrednictwem narzędzi elektronicznych tj.: e-maila, telefonu lub innych środków porozumiewania się na odległość w sprawie spłaty pożyczek, nakazów płatniczych oraz innych kwestii istotnych dla stosunków umownych. Ponadto, po otrzymaniu Twojej zgody, Kreditech może skontaktować się z Tobą za pośrednictwem narzędzi elektronicznych tj.: e-maila oraz SMS w celu dostarczania informacji o aktualnych ofertach handlowych związanych z jego produktami oraz usługami oraz produktami i usługami podmiotów należących do grupy Kreditech Group.

7. Nazwa firmy, adres i kontakt

Kreditech Polska Sp. z o.o.

ul. Prosta 32

00-838 Warszawa

NIP: 5252534005

Tel: +48 128811209

E-mail: [email protected]

Numer konta bankowego: 08 1020 1097 0000 7202 0238 2554

Bank: PKO BP

Kreditech Polska Sp. z o.o.należy do:

Kreditech Holding SSL GmbH

Ludwig Erhard Straße 1

20459 Hamburg, Niemcy

www.kreditech.com

8. Inni odbiorcy danych

Ingenious Technologies AG
Französische Straße 48
10117 Berlin, Germany

Kredyt Express Sp. z o.o.
ul. Sowińskiego 33
20-613 Lublin
KRS: 0000413331, REGON: 061388465, NIP: 7123270321.

Get Back S. A.
ul. Pileckiego 63
00-001 Warszawa
KRS: 0000413997, REGON: 021829989, NIP: 8992733884.

Lifebelt Sp. z o. o.
ul. Mełgiewska 9F
Lublin 20-209
KRS: 0000540861, REGON: 360632445, NIP: 9462651280.

Kaczmarski Inkasso Sp. z o. o.
Al. Armii Ludowej 21
Wrocław 51-214
KRS: 0000416781, REGON: 021853870, NIP: 8952012173

KANCELARIA PRAWNA VIA LEX L SZCZEŚNIAK I WSPÓLNICY SPÓŁKA KOMANDYTOWA
Al. Armii Ludowej 21
Wrocław 51-214
KRS: 0000416781, REGON: 021853870, NIP: 8952012173.

BERTELSMANN MEDIA SP Z O O ODDZIAŁ ARVATO SERVICES POLSKA
ul. Górecka 1 (Skalar Office)
60-201 Poznań
KRS: 0000007209, REGON: 01107354200000, NIP: 5270203276

Kancelaria Medius S.A.
ul. Babińskiego 69
30-393 Kraków
KRS: 0000397680, REGON: 121850740, NIP: 6793070026

Rudy Consulting Sp. z o.o.
ul. Paprotna 7
51-117 Wrocław
KRS: 0000180061, REGON: 932959132 NIP: 8992490677

Sales & More S.A.
ul. Bednarska 7
00-310 Warszawa
KRS: 0000307674, REGON: 14134271900000, NIP 521 34 86 940

Application Link LTD
Piccadilly House 49 Piccadilly
Manchester M1 2AP
Wielka Brytania
Nr rej.: 08494047

Kancelaria Adwokacka Adwokat Jakub Kaniewski
ul. Budrysów 14 lok. 3
4-119 Warszawa